Bedrijf vraagt faillissement van C&A aan vanwege onbetaalde rekeningen

Het faillissement van C&A is aangevraagd door een bedrijf dat nog zo'n 30.000 euro van de winkelketen tegoed heeft. 

Bron: nu.nl 

De keten zou tot nu toe niet hebben gereageerd op sommaties tot betaling. Wel wordt verwacht dat er geen faillissement wordt uitgesproken en dat de keten de rekeningen snel alsnog zal betalen.

"C&A laat de facturen van onze klant - circa 30.000 euro - zonder enig bericht onbetaald", laat het ingehuurde incassobureau woensdag weten namens de onderneming die nog geld moet ontvangen van C&A. Het gaat om een bedrijf dat gespecialiseerd is in onderhoud van elektrotechnische installaties.

De rechtbank Amsterdam zal de zaak over ongeveer twee weken behandelen. Een precieze datum wordt nog bepaald.

Mogelijk komt het niet zover. "Ik verwacht dat C&A snel zal gaan betalen. De vordering wordt niet inhoudelijk betwist en ik kan mij niet voorstellen dat C&A zijn winkelketen failliet laat verklaren voor dit bedrag", aldus het incassobureau van de technisch dienstverlener.

'Kleine ondernemers de dupe van grillen van grote opdrachtgevers'

Het bedrijf heeft er toch voor gekozen om het faillissement van C&A aan te vragen, omdat het in de problemen komt door het uitblijven van de betaling. Het personeel en de leveranciers dreigen niet betaald te kunnen worden.

"We zien in de praktijk vaak dat kleine ondernemers de dupe worden van de grillen in het betaalgedrag van grote opdrachtgevers, zoals C&A. Het aanvragen van het faillissement is het beste incassomiddel om zakelijke vordering te incasseren", aldus de vertegenwoordiger.

"De hele retail, waaronder ook wij, zijn overvallen door de huidige situatie. C&A is echter een veerkrachtige onderneming", laat een woordvoerder van de winkelketen weten. Ze erkent dat er rekeningen zijn die nog betaald moeten worden en stelt dat het bedrijf hierover in gesprek is met leveranciers.

De woordvoerder laat echter ook weten dat de faillissementsaanvraag nog niet bij het bedrijf is binnengekomen.

nieuwsoverzicht