Uitstel aflossing nog maand langer mogelijk

Om bedrijven in coronatijd financieel extra lucht te geven, hebben banken tot nu toe circa 128.000 bedrijven uitstel gegeven van de betaling van aflossing op hun lopende lening. Hiermee is tot nu toe drie miljard euro gemoeid. 

Bron: CreditExpo

Ondanks dat het aantal bedrijven dat hiervan gebruik maakt de afgelopen maand niet is gestegen, willen de banken kleinzakelijke klanten nog een maand extra geven dit het uitstel aan te vragen.

De mogelijkheid hiervan gebruik te maken zou 1 juli 2020 aflopen. Deze verlenging geldt voor ING, Rabobank, de Volksbank, Triodos Bank, Deutsche Bank en BNG Bank voor klanten met een krediet tot 2,5 miljoen euro (niet voor grotere bedragen). Voor ABN AMRO geldt deze verlenging niet. Deze bank heeft al haar zakelijke klanten met een krediet tot 50 miljoen al automatisch uitstel van rente en aflossing aangeboden. Klanten die dat niet wilden, hebben dit aangegeven. Voor alle andere klanten is het uitstel al geregeld.

Voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken, Chris Buijink: “Deze regeling heeft zijn dienst bewezen om zeer snel ondernemers met liquiditeiten te ondersteunen. Ik ben blij dat we dat als sector voor de wal hebben geroeid.”

Zie voor de ondersteuning door banken van bedrijven en consumenten de recente Corona Monitor.

nieuwsoverzicht